Hög kvalitet och bred färgpalett var avgörande faktorer när Emerson valde NPP

Emerson tillverkar mätutrustning baserad på radarteknik. Radarutrustningen sätts på en tank som mäter avståndet till ytan och då kan man räkna ut hur mycket som finns kvar i tanken. De arbetar inom tre områden: Marint, Tankterminaler och Processindustrin.

Vi på NPP gör de skåp som elektroniken till den marina sidan ska vara i. Skåpen placeras sedan på olika fartyg, så det ställs höga krav på att de bland annat ska klara olika väderförhållanden. NPP hjälper Emerson att designa och konstruera skåpen.

Emerson är en nygammal kund till oss, vi började vårt samarbete för 20 år sedan. Dock bytte de leverantör för några år sedan, men kom tillbaka till oss, vilket vi är mycket glada för. ”Vi valde att gå tillbaka till NPP då vi fick en mycket bättre lösning här. Vi hade stora problem med att transportera skåpen från fabriken utomlands utan att tumma på kvalitén” säger Hans Hedberg som är inköpare på Emerson och fortsätter: ”Sedan har färgen på våra olika skåp blivit allt viktigare för våra kunder och här kunde NPP möta våra behov på ett bra sätt”.

För Emerson är det viktigt att processerna fungerar och att de snabbt kan få det skåp de behöver. ”Vi har ett stabilt och bra samarbete med NPP och har hittat ett arbetssätt som fungerar där vi förhållandevis snabbt kan få fram de skåp vi behöver med rätt nyans, vilket är väldigt viktigt för oss” säger Hans.
Vad är viktigt att tänka på när ni ska köpa skåp till er verksamhet?

”Vi har fått allt högre krav på finishen på skåpen från våra kunder. Det måste vara en jämn och bra kvalitet på produkterna och det är även viktigt att det är rätt färg på skåpen så att de passar in på till exempel fartygen”.

Vad är nästa steg?
”Vi ska fortsätt utveckla våra olika färger så att det stämmer överens med våra kunders växande krav på detta”.

Emerson tillverkar mätutrustning baserad på radarteknik. Radarutrustningen används bland annat på fartyg.

Vi har ett stabilt och bra samarbete med NPP och har hittat ett arbetssätt som fungerar.

Fler referenser

Fler referenser