För Centralmontage är lösning, kvalitet och flexibilitet avgörande faktorer

Centralmontage är beläget i Nyköping och säljer, konstruerar, samt tillverkar kundanpassade el-centraler och kabelskåp. Företaget hade tidigare problem med att det skåp de var i behov av inte fanns på marknaden. De behövde ett skåp där de kunde förena två olika typer av centralsystem; klip och normprodukter. Därför började de titta på olika lösningar, där valet till sist föll på NPP.

Tillsammans med NPP har Centralmontage tagit fram och vidareutvecklat en lösning som passar deras behov. De kan nu i samma kapsling gå över till mindre komponenter och kombinera dem i samma system.

”Vi hade tydliga krav på vad vi behövde få plats med i lådan, vilka krav för vilka kablar det skulle vara förberett för, samt måtten. Vad gäller design och utseende var vi dock öppna för förslag” säger Ola Birath på Centralmontage och fortsätter: ”Därefter fick vi tillbaka skisser på olika förslag som vi sedan bollade fram och tillbaka tills vi var nöjda”.

Vad är viktigt att tänka på när ni ska köpa skåp till er verksamhet?
”Det som är viktigt för oss är att lösningen måste vara anpassad för den svenska marknaden och de krav som finns på elmarknaden här”, säger Ola.

Hur har samarbetet med NPP fungerat?
”Det har fungerat väldigt bra. Alla på NPP är bra på att lyssna och ta in vilka behov och önskemål vi har. Vi har genomgående haft en mycket bra dialog och när vi har behövt justera något har vi pratat direkt med konstruktörerna, vilket underlättar” säger Ola och fortsätter: ”För oss är lösning, kvalitet och flexibilitet viktigt, och alla de aspekterna har vi fått till med NPP”.  

Vad är fördelarna med specialskåpen?
”Att du kan få det exakt som du vill ha det. Med standardlösningar måste man nästan alltid kompromissa, men det behövs inte med specialprodukter. Nu kan vi skräddarsy våra skåp precis som vi vill ha dem så att de både ser ut som vi vill och får in det vi behöver”.

Centralmontage hade tidigare problem med att det skåp de var i behov av inte fanns på marknaden.

Med standardlösningar måste man nästan alltid kompromissa, men det behövs inte med specialprodukter.

Fler referenser

Fler referenser