Utsatt miljö ställer höga krav på Danish Crowns elskåp

Danish Crown Foods i Jönköping behandlar och förpackar kött som sedan distribueras ut till butiker tillhörande Axfood. Jönköpingsanläggningen togs i drift 2009 och de har varit kund till oss på NPP sedan ett drygt år tillbaka.

Per Andersson, El-ansvarig på Danish Crown berättar att anledningen till att de är behov av specialskåp och tog kontakt med NPP är för att de har höga och speciella krav på sina elskåp: ”Vi har en otroligt utsatt miljö där vi bland annat kör med högtryckstvätten väldigt ofta vilket ställer höga krav på tätheten. Sedan både kyls och värms våra lokaler, vilket också ställer höga krav på materialet på skåpen”. Till att börja med behövde de lite olika mindre skåp, för att sedan ta det vidare till större  specialskåp.

Vad är fördelarna med specialskåpen?
Det är dels att vi kan beställa exakt de mått vi behöver, men framför allt att de klarar vår omgivning och att man kan anpassa dem efter den miljö de ska stå i. Flexibiliteten är bra. Ibland krävs höga krav och ibland lite mindre”.

Samarbetet med NPP tycker Per har fungerat bra. Han tycker att det är skönt att kunna bolla idéer. ”NPP är dessutom alltid tillgängliga och lätta att få tag på, vilket uppskattas mycket” avslutar Per.

Danish Crown Foods i Jönköping behandlar och förpackar kött som sedan distribueras ut till butiker tillhörande Axfood.

Vi har en otroligt utsatt miljö där vi bland annat kör med högtryckstvätten väldigt ofta vilket ställer höga krav på tätheten

Fler referenser

Fler referenser