Viktor Svensson – från monteringen till konstruktion

Viktor Svensson kom i kontakt med NPP genom en släkting för snart 12 år sedan. Han fick jobb i monteringen och där trivdes han bra, men kände för ett tag sedan att han ville utvecklas och lära sig något nytt. När möjligheten kom att få lära upp sig som konstruktör här på NPP nappade han direkt.

Namn: Viktor Svensson
Gör på NPP: Konstruktör
Styrka:
Praktisk och har lätt för att se samband
Gör på fritiden: Är med mina två barn och spelar bandy

Victor trivdes bra på monteringen och säger att det är ett härligt gäng där de flesta har arbetat på NPP länge och fått in en väl inarbetad rutin. Nu har han dock precis gått färdigt introduktionen och internutbildningen för att bli konstruktör och tycker att det verkar vara väldigt roligt.

Vad är största skillnaden att vara konstruktör mot att vara i monteringen?
-Den största skillnaden är att man får tänka efter mer på ett tidigt stadium om det man ritar upp går att fullfölja. När produkten kommer till monteringen är ju allt sådant klart och det är bara att sätta ihop de olika delarna. Sedan har jag stor nytta som konstruktör av att ha arbetat i monteringen då jag vet vad som underlättar och gör att slutprodukten blir bra.

Vad behöver man vara extra bra på?
-
Man behöver kunna ha många bollar i luften samtidigt då det är mycket att hålla reda på. En fördel är också att vara praktiskt lagd. Man behöver kunna se samband, att om man ändrar på ett ställe behöver man kunna se hur det påverkar andra delar.

Vad är det bästa med NPP som arbetsplats?
-Jag tycker det är häftigt att vara på en arbetsplats som hela tiden strävar mot att utvecklas tillsammans med framtiden. Det finns många spännande marknader som påverkar vår omvärld där vi kan bidra med vår kompetens.

Fler nyheter