Avancerat styrskåp till Yaskawas MOTOMAN-robotar

Senaste generationen av robotstyrskåp har konstruerats och producerats av NPP. Vi har klassificerat skåpet till täthetsklass IP54 för att säkerställa att inget damm tränger in.

Yaskawa är en världsledande tillverkare av industrirobotar som erbjuder robotlösningar för i stort sett alla branscher och användningsområden. I Europa finns det mer än 20.000 installerade Motomanrobotar, de flesta av dem med styrskåp producerade av NPP.

Sedan drygt femton år tillbaka är NPP leverantör av Motomanrobotarnas avancerade styrskåp. Skåpen placeras i industrimiljöer där smuts och damm är vanligt förekommande. Eftersom försäljningen av robotar kan variera mycket så ställs det krav på att leverantörer snabbt ska kunna öka produktionen och samtidigt hålla leveranstiderna.

För en tid sedan hjälpte vi Yaskawa Nordic AB att utveckla och konstruera den nya generationens styrskåp, DX100 för europamarknaden. Vi har också IP certifierat skåpet på SP till täthetsklass IP54 vilket betyder att det inte kan ta sig in damm i skåpet. För att tillgodose behovet av snabba leveranser när försäljningen ökar har vi upprättat ett logistikupplägg tillsammans med kunden. Genom att dels hålla ett säkerhetslager som löser akuta behov, och dels genom att producera skåp mot prognoser så kan vi erbjuda snabba leveranstider när ordern väl kommer.

Vår erfarenhet och anpassningsförmåga när det gäller industriskåp har gjort oss till en självklar leverantör till Yaskawa. Yaskawa

För mer information kring kundanpassade specialskåp, Kontakta kundcenter